Ki vagyok?

Kecskeméti Főiskola

Szabolcsi Juditnak hívnak, végzettségemet tekintve programtervező matematikus vagyok. 1999 óta Kecskeméten élek. 1999 és 2013 között a Kecskeméti Főiskola GAMF Karának Informatika Tanszékén tanítottam C/C++ programozást, majd később C#-ot és .NET-re épülő technológiákat (WinForms, WPF, WCF, web service, stb.). Ezalatt több száz embert tanítottam programozni. Kaptam egyszer “az év tanára” kitüntetést, csokit, köszönő szavakat – úgy érzem, hogy aki akart tanulni, annak tudtam segíteni.

2013 őszén önállósítottam magamat és moimg_0005st vállalkozóként azzal foglalkozom, ami érdekel: az oktatás különféle formáival. Ebbe belefér a programozás oktatás éppúgy, mint a spanyol nyelv (fordítás, óraadás). Néha elvállalok céges tanfolyamokat is, júniusban pl. a Masterfield Training szervezésében tartottam egy pesti cégnél 3 napos UML tanfolyamot.

Csatlakoztam a Skool Alapítványhoz is önkéntesként. Az alapítvány célja az, hogy a 10-16 év közötti lányok körében népszerűsítse a programozást a Processing és a Scratch nyelveken keresztül, hogy később informatikai pályát válasszanak.

Tanulni is szoktam, jelenleg a Python nyelv és a Qt érdekel.